Print

Okinawa Asperge Soep


Gang dinner, lunch
Bereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totaal Tijd 25 minutes
Porties 4
Calorieen 156 kcal

Ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 10 teentjes knoflook (geperst)
  • 450 ml groente bouillon
  • 230 ml amandel melk
  • 2 eetlepels olijf olie
  • Verse peterselie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 230°C. 

  2. Plaats aluminium folie op een bakplaat. 

  3. Was de asperges en snij de onderkant ervan af. Plaats ze in een grote kom en roer de olijf olie er door heen, samen met de knoflook en de zout en peper. 

  4. Plaats de asperges op de bakplaat en plaats deze in de oven voor ongeveer 12 minuten.

  5. Plaats de asperges vanuit de oven in de blender. 

  6. Voeg de groente bouillon toe en de amandelmelk toe en mix totdat alles goed gemengd is. 

  7. Schenk het nu over in een soep pan en warm de soep op. Verdun deze eventueel met extra groente bouillon of water. Strooi de gewenste hoeveelheid zout en peper over de soep. 

  8. Garneer met de peterselie. Eetsmakelijk!


    Laat ons weten wat jij van de Okinawa Asperge Soep vond!