Print

Okinawa Zalm Salade met sinaasappel, rode ui en doperwten

Gang lunch
Keuken Okinawa
Bereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 1 hour
Totaal Tijd 1 hour 15 minutes
Porties 4 Personen
Calorieen 225 kcal

Ingredienten

  • 4 stukken zalmfilet ca. 150 gram
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • 1 krop sla naar keuze
  • 75 gram doperwten bevroren
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge

Instructies

  1. Maak eerst de marinade. Meng hiervoor het sap van 1 sinaasappel, de olijfolie, de gemberpoeder, de knoflookpoeder en de cayennepeper. Leg de zalm in de marinade en laat deze ongeveer een uur intrekken in de koelkast.
  2. Maak de sla schoon en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de sinaasappel in partjes. Je kunt de vliesjes verwijderen, maar dat is geen must. Blancheer de doperwten kort zodat ze gaar zijn, maar hun frisse groene kleur behouden. Meng deze ingrediƫnten in een grote kom en maak de salade aan met een beetje olijfolie extra vierge.
  3. Verwarm de grillpan voor op een medium vuur. Haal de zalmfilets uit de marinade en gril deze 5-10 minuten. De zalm is klaar als hij makkelijk uit elkaar valt, maar vanbinnen nog mooi roze is. Snijd of breek de zalm in stukken en verdeel deze over de borden. Eet smakelijk!